+36(1)273-3838 info@libra.hu

Blog

Beteg gyerekek gyógyulását támogatja a PÉTÁV és a LIBRA

libra-blog-petav-adomany-
Hírek

Beteg gyerekek gyógyulását támogatja a PÉTÁV és a LIBRA

Stratégiai partnerünkkel, a PÉTÁV Kft.-vel közösen kétmillió forintot adományoztunk a pécsi klinika gyermekonkológiai osztályának munkáját segítő Eurakvilo Alapítványnak. A támogatásból orvosi műszerek, gyógyszerek beszerzését és élményprogramokat tud finanszírozni az alapítvány.

A fél évszázados múltra visszatekintő PÉTÁV legfontosabb partnereink közé tartozik. Szoftvereink felelősek a pécsi távhőcég számlázási, készletgazdálkodási, beszerzési és még számos más tevékenységének a hibátlan működéséért.

„Fontos számunkra, hogy a gazdasági súlyunknak megfelelő szerepet vállaljunk azoknak a közösségeknek a támogatásában, amelyekben tevékenykedünk. Pécs nagyon fontos helyszín számunkra, ezért ezúttal egy itt működő, kiemelten közhasznú szervezet munkáját akartuk segíteni”

– nyilatkozta vezérigazgatónk, Faur Kálmán.

A PÉTÁV-val együttműködve a választás az Eurakvilo Alapítványra esett. Az orvosok, szakdolgozók és érintett szülők által alapított szervezet több mint egy évtizede segíti a pécsi Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán zajló gyógyító munkát. A hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyikeként évente 30-40 új, daganatos beteget diagnosztizálnak. Többségüket szerencsére meg tudják gyógyítani, de a teljes felépülésig hosszú út vezet, hetekig-hónapokig tartó kórházi kezeléssel. Bár az osztály betegeinek háromnegyede felépül betegségéből, évente 4-10 gyermek sajnos nem gyógyul meg. Az alapítvány fontos célja, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek, lehetőleg otthonukban és minden segítséget megkapjanak.  

Az Eurakvilo számos orvosi eszköz beszerzését támogatta: altatógépet, infúziós pumpákat, csontvelő-biopsziás tűket és különféle gyógyszereket vásároltak a kórháznak. Emellett rendszeresen szerveznek élményprogramokat az osztály betegeinek, hogy könnyebbé tegyék a bent töltendő időszakot.

„Olyan szervezetet kerestünk, akik hiánypótló és kiemelkedően értékes munkát végeznek. Minden elismerést megérdemelnek azok a szakemberek, akik a daganatos gyerekek megmentésére tették fel az életüket és örülünk, hogy a magunk módján némi segítséget nyújthatunk a munkájukhoz.”

– mondta el Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezetője.

„A kétmillió forint jelentős segítség alapítványunk számára, így a közeljövőben a terveken felül tudunk hozzájárulni az osztály gyógyító munkájához.”

– fogalmazott Dr. Ottóffy Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke.