LIBRA Virtua

LIBRA Virtua

Felhő alapú megoldások
LIBRA Virtua

Áttekintés

Az ügyviteli és vállalatirányítási rendszerek bonyolult szoftverek, amelyek telepítése, beállítása, oktatása és testreszabása, komoly időt és energiát igényel, mind a felhasználótól, mind a szoftver szállítójától. Egy ilyen rendszer bevezetése egy kis- és középvállalat számára sokszor jelentős beruházást és költséges üzemeltetést jelent. A LIBRA Virtua felhő szolgáltatást azért hoztuk létre, hogy ezeket a hátrányokat kiküszöböljük: a beruházási igényt minimalizáljuk, az üzemeltetési és felhasználási költségeket pedig használat alapúvá tegyük.

A rendszer főbb jellemzői

A felhő szolgáltatás lényege, hogy a vezető hazai integrált ügyviteli és vállalatirányítási rendszerek bevezetéséhez és használatához mindössze Internet-kapcsolatra van szükség. A LIBRA Virtua biztosítja a szükséges LIBRA modulokat, az adatbáziskezelőt, a szerverkapacitást, a mentést és archiválást, és minden más kapcsolódó szolgáltatást. A LIBRA modulok és a felhő szolgáltatási csomag összeállítása a felhasználó igényeitől függ, aki a paraméterezett rendszerért használat alapú havi díjat fizet.

A felhő szolgáltatás igénybevételével a bevezetési idő és költség is csökkenthető: a bevezetési szolgáltatások bizonyos része a webes felhasználás miatt automatizálható, illetve önkiszolgáló módon érhető el, ugyanakkor az adott cég igényeihez való illeszkedést és a LIBRA testreszabását személyes konzultációval végezzük. A LIBRA Virtua így nem egy weben keresztül elérhető, standard, dobozos szoftvert, hanem a saját üzemeltetésű rendszerekhez hasonlóan, a cég igényeire szabott megoldást jelent.

Összehasonlítás

Mit nyer a LIBRA Virtuával?

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a klasszikus, saját erőforrásokkal üzemeltetett
ügyviteli és vállalatirányítási rendszerek sajátosságait, valamint a szolgáltatásként (SaaS) igénybe vett rendszerekét.

VÁSÁROLT SZOFTVER

SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS – SAAS

Hardver eszközök

Beruházás és folyamatos karbantartás szükséges

Nem szükséges beruházás.
Tervezhető, havi költség

Üzemeltető személyzet

Üzemmérettől függően saját informatikai személyzet vagy külsős informatikai cég szükséges

A teljes üzemeltetés a szolgáltatás része

Szoftverlicenszek

Beruházás szükséges a licenszjogok megvásárlására

A licenszeket a felhasználó bérbe veszi

Bevezetési díjak

Telepítés, paraméterezés, testreszabás, oktatás

Telepítés és paraméterezés önkiszolgáló módon, oktatás részben a weben. Csak a testreszabás és a helyszíni oktatás jár díjjal.

Rugalmasság

Beruházás szükséges a licenszjogok megvásárlására

A licenszeket a felhasználó bérbe veszi

Bővíthetőség
(kapacitásban, térben és funkcionalitásban)

A teljes infrastruktúra bővítését igényelheti

Csak internetkapcsolat szükséges

Monitoring
(felhasználók és üzemeltetés)

Esetleges, csak informatikus segítségével

Folyamatos, közérthető felületen

Biztonság
(fizikai, adat, üzemeltetés)

Az adatvesztések és rendszerleállások túlnyomó többsége az elégtelen belső erőforrások miatt történik.

Maximális fizikai és adatvédelem. Túlbiztosított szerverpark, 99,37%-os rendelkezésre állás.

Rendszeres díjak

Szoftver-, jogszabálykövetés és felhasználói támogatás

Minden szolgáltatást magában foglal, tervezhető, használatalapú

Kapcsolódó szolgáltatások

Ügyfélszolgálat
A teljesen online működésnek köszönhetően a felhasználók számára azonnal, a rendszerből érhető el az online ügyfélszolgálat. A működés közben felmerülő igényeket és hibákat egyszerűen és gyorsan be tudják jelenteni, azoknak pedig, akik a személyes kapcsolattartást részesítik előnyben, telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll.
Jogszabálykövetés, verziófrissítés
A LIBRA Virtua egyik fő előnye, hogy a jogszabályváltozásokat és szoftverfrissítéseket folyamatosan, központilag biztosítjuk, így biztos lehet benne, hogy mindig a legfrissebb, legkorszerűbb és a törvényi előírásoknak mindenben eleget tevő ügyviteli szoftver áll a rendelkezésére.
Oktatás
A LIBRA Virtua szolgáltatás egy jól áttekinthető internetes portálon keresztül történik, amelynek megismerése nem igényel előképzettséget, a modulok felhasználói szintű elsajátításához elektronikus tananyagok állnak rendelkezésre. Igény esetén tanácsadó kollégáink helyszíni személyes oktatással állnak rendelkezésre.
Biztonság
A LIBRA Virtua szolgáltatást kiszolgáló nagy teljesítményű szerverparkot az Invitel Távközlési Zrt.-nél helyeztük el egy olyan létesítményben, amely a fizikai behatolás és a természeti katasztrófák ellen a civil szféra számára elérhető legmagasabb biztonsági szintet nyújtja.
Monitoring
A LIBRA Virtua egyik kiemelkedő jellemzője, hogy a rendszer használatával kapcsolatos minden információ azonnal rendelkezésre áll. Egyetlen felületről nyomon lehet követni a rendszerbe belépett felhasználókat és minden egyéb, a rendszer üzemeltetésére vonatkozó információt anélkül, hogy ehhez szakértői segítséget kellene kérni.
Helyszíni támogatás
Természetesen nem gondoljuk azt, hogy a felhasználók számára a napi működés szempontjából ennyire fontos és összetett rendszer teljes egészében automatikusan, személyes segítségnyújtás nélkül elindítható lenne. Így a LIBRA Virtua szolgáltatáshoz is igényelhető a bevezetés és az üzemeltetés során helyszíni tanácsadás.