LIBRA Online Számla

LIBRA Online Számla

Valós idejű, automatizált online adatszolgáltatás
LIBRA Online Számla

Áttekintés

A Libra Szoftver Zrt. valós idejű, automatizált online adatszolgáltatás megoldást kínál 3rd Party ERP rendszert használó partnerek részére. A LIBRA megoldása zárt rendszerként képes integrálódni az ERP rendszerhez, és a NAV online számla rendszeréhez kapcsolódva önállóan, kezelői beavatkozás nélkül oldja meg az online számla küldésének teljes folyamatát.

A rendszer főbb jellemzői

A modullal a felhasználók a jogszabályoknak megfelelő, elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott elektronikus számlát bocsáthatnak ki, miközben a kibocsátói és befogadói oldal számtalan számlafizetési és számlaarchiválási szolgáltatás kényelmével élhet.

A szoftvermodult használó vállalatoknak nem kell többé papír alapú számlákat nyomtatnia, postáznia és a másolatokat tárolnia.

A fejlesztés technológiai háttere már most lehetővé teszi szerződések, megrendelések, visszaigazolások hitelesített kezelését, archiválását is.

LIBRA Online Számla Adatszolgáltatás

A LIBRA megoldás implementációja kétféle módon történhet:

Teljes, adatbázis szintű ERP integráció

A LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszerben le van képezve adattábla/nézettábla szinten a NAV részére küldendő xsd/xml struktúra, mely adattáblákat/nézettáblákat megtáplálva a rendszer önállóan végzi a NAV kommunikációt, és tárolja le az adott számlákhoz kapcsolódó NAV válaszokat.

Automatikus adatfogadás, fájl szintű integráció

A LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszer saját Firebird SQL adatbázisát használja a NAV adatszolgáltatáshoz kapcsolódó feladatok elvégzéséhez. Saját adatbázisába olvassa be az előzetesen a fájlszerver megosztott mappájában tárolt XML fájlokat, mely XML fájlokat az adott vállalkozás által használt ERP rendszer állított elő. A LIBRA megoldása saját adatbázisában tárolja a NAV kommunikációs naplóinformációkat, és a beolvasott XML adatokból kinyert számlaadatokat is.

integracio01-abra-a

Mi a dolga az ERP rendszert használó vállalkozásnak?

Csupán annyi, hogy a LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszer telepítését követően biztosítsa a hozzáférést az ERP rendszerben található adattáblákhoz/nézettáblákhoz, melyek az elvárt struktúrában tartalmazzák a számlainformációkat. A többi lépést mind a LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszere végzi el Ön helyett.

ERP integráció

A LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszerhez történő integráció egyszerű fejlesztői feladat. Az adott ERP rendszerben előállt számlaadatokat a számla érvényesítését követően elérhetővé kell tenni az előre definiált adattáblákon/nézettáblákon keresztül. A rendszer a számlaadatok íly’ módon történő megjelenését követően már önállóan végzi el az adatküldést, a visszaigazolás kérést, és az egyes folyamatelemek naplózását. A naplóállomány kinyerhető az ERP rendszerből, a log adattáblára történő lekérdezés elkészítésével az ERP rendszerben megtekinthetővé válik. Mivel a küldő rendszer integrálódik az ERP rendszerhez, ezért a visszaigazoló kódon és státuszon keresztül az ERP megkap minden szükséges információt a feltöltött számlával kapcsolatosan. A teljes kommunikációs folyamat zárt, ugyanis kezelői beavatkozás nélkül, az ERP rendszer fejlesztője által elkészített fejlesztéssel válik működőképessé.

A rendszerhez történő integráció alapvetően az ERP rendszer fejlesztőjének feladata, de igény esetén cégünk szakértői (fejlesztői, pénzügyi tanácsadói) erőforrást tud biztosítani a fejlesztés időtartamára, ezzel is elősegítve a hatékony, és gyors fejlesztést.

integracio02-abra-b

Mi a dolga az ERP rendszert használó vállalkozásnak?

Csupán annyi, hogy az ERP rendszeréből előállítja a NAV struktúrájának megfelelő adatszolgáltatási XML fájlokat, és az elkészült fájlokat automatikusan a megosztott mappába másolja. A többi lépést mind a LIBRA Online Számla Adatszolgáltató Rendszere végzi el Ön helyett.

ERP integráció

Nem szükséges ERP szintű integrációt megvalósítani! A LIBRA megoldása részére elegendő a megosztott, adatcserére fenntartott hálózati mappa elérését biztosítani.

A LIBRA megoldásának üzembe helyezése alapvetően az adott vállalkozás IT üzemeltetőinek feladata, de igény esetén cégünk szakértői (fejlesztői, pénzügyi tanácsadói) erőforrást tud biztosítani a megoldás üzembe helyezésére, és egyéb igényelt szakértői feladatok elvégzésére.