EKÁER Kapcsolat

EKÁER Kapcsolat

A megnövekedett adminisztrációs terhek csökkentéséért
LIBRA

Áttekintés

A LIBRA integrált ügyviteli rendszer felkészült arra, hogy az EKÁER ügyviteli program bevezetéséből adódóan az ügyfeleinknél megnövekedett adminisztrációs terhet a lehető legnagyobb mértékben csökkentse.

A rendszer főbb jellemzői

Támogatja és kiváltja a kézi adatrögzítést az EKÁER rendszerben.

A LIBRA-EKÁER kapcsolattal az alábbi funkciókat veheti igénybe

Adatok megadása
Az EU-ból történő beszerzés esetén a LIBRA felhasználó megkapja a szállítójegyet, mely tartalmazza a gépkocsin levő szállítási és termékadatokat. A LIBRA3s rendszerbe ennek megfelelően berögzíti a szállítójegyet, és ehhez a bizonylathoz feltölti az EKÁER kód igényléshez szükséges adatokat. Az EU-ba, valamint belföldi szállítás esetén a szállítandó tételekről szállítólevelet készít a LIBRA3s rendszerben, majd ezekhez a bizonylatokhoz megadja az EKÁER kód igényléséhez szükséges adatokat.
Adatok listázása
Lehetőség van a LIBRA integrált ügyviteli rendszerbe felvitt adatok listázására (szállítójegy és EKÁER kód igényléséhez szükséges adatok), mely segítséget nyújt a NAV központi rendszerébe történő kézi felvitelhez. Ezt követően tudja megigényelni az EKÁER számot az ügyfél. Ebben az esetben kézi adatrögzítéssel van lehetőség az EKÁER kód letárolására az adott LIBRA bizonylatokhoz a LIBRA3s rendszerben.
XML fálj készítése
A LIBRA készen áll arra, hogy (igény esetén) a szükséges adatokból XML fáljt készítsen, melyet a felhasználó a letárolást követően beolvashat az EKÁER rendszerbe, ezzel támogatva és kiváltva a kézi adatrögzítést az EKÁER rendszerben. Az XML feltöltését követően, amint a felhasználó megkapja az EKÁER számot, a LIBRA3s rendszerben szállítólevelenként letárolhatja azokat, mintegy összekötve a szállítójegyeket az EKÁER kódon keresztül.
XML fálj feltöltése
Egyedi igény esetén a LIBRA3s ügyviteli rendszer lehetőséget biztosít ügyfelei számára, hogy a LIBRA3s rendszerbe berögzített szállítójegyek és kiegészített adataiból összeállított XML fálj automatikusan kerüljön feltöltésre a LIBRA3s ügyviteli rendszerből az EKÁER rendszerbe. Ebben az esetben a kapott EKÁER számot a rendszer szállítólevelenként automatikusan tárolja vissza a LIBRA3s integrált ügyviteli rendszerbe.

Próbálja ki rendszereinket, és szerezzen rólunk első kézből tapasztalatot!