+36(1)273-3838 info@libra.hu

Blog

Technológiafejlesztési támogatások mikro-, kis- és középvállalkozások számára

vinop-libra-csoprt-palyazat
Hírek

Technológiafejlesztési támogatások mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Az Európai Unió pályázati forrásokat biztosít a hazai kkv szektor számára, melyet szoftvervásárlásra, -bővítésre és felhőszolgáltatásra használhatnak fel.

Bővítse szoftverét, vagy költöztesse meglévő rendszerét a felhőbe pályázati forrásból!

A Libra Csoport pályázati tanácsadó partnerével együtt támogatja ügyfeleit a pályázatírástól a dokumentációig.


MIRE VAN SZÜKSÉG AHHOZ, HOGY ELINDULJON A FOLYAMAT?

Elsőként a pályázni kívánó cég nevére és adószámára van szükség, ez alapján lefuttatjuk a pályázat által megszabott előminősítést, majd visszajelzünk, hogy jogosultak-e indulni a pályázaton. Amennyiben nincs meg a szükséges pontszám, úgy javaslatokat teszünk a pluszban megszerezhetőek tekintetében.

Második lépésként pedig megkezdjük a tervezés folyamatát, amiben sorba vesszük a pályázatban elszámolható tevékenységeket.

Amennyiben érdekli a pályázás lehetősége, kérjük, töltse ki adatlapunkat!

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására írt ki pályázatot Magyarország Kormánya VINOP-1.2.1-21 néven. A Kormány az Európai Unió társfinanszírozásának segítségével célul tűzte ki a hazai kkv-k versenyképességének javítását. Jelen felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek elkötelezettek termelékenységük növelésére és nyitottak a fejlődésre és technológiai megújulásra.

A Libra Csoport a Vanessia közreműködésével segít partnereinek a támogatás igénylésében, mivel azt többek között IT fejlesztésre és felhőalapú szolgáltatás bevezetésére is fel lehet használni.

A támogatás összege:
– minimum 10.000.000 Ft – maximum 629.300.000 Ft

Támogatás formája:
– visszatérítendő támogatás, mely adott feltételek mentén részben vagy egészben vissza nem térítendővé alakul.

Az összköltség maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás benyújtást megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti év átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint:

2019. évi átlagos
statisztikai létszám
Elszámolható
költség/fő
Maximális elszámolható
összköltség
9 főig1-9 főig 11 millió Ft99 millió Ft
49 főig1-9 főig 11 millió Ft
10-49 főig 5 millió Ft
299 millió Ft
249 főig1-9 főig 11 millió Ft
10-49 főig 5 millió Ft
50-249 főig 3 millió Ft
899 millió Ft
Az összköltség maximális összegének alakulása

A pályázatban szereplő támogatási formák közül legalább kétféle szolgáltatást/terméket kell választani (nem lehet csak ingatlan, vagy csak szoftver).

Támogatható tevékenységek és elszámolható költségek köre

Kötelezően megvalósítandó
• Technológiafejlesztés, beleértve termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését

Választható
• Infrastrukturális és ingatlan beruházás (ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés) projekt összköltség legfeljebb 70%-áig
• Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele, legfeljebb 50 millió Ft értékben, a képzéssel együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
• Képzési szolgáltatások igénybevétele, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe (legfeljebb 20 millió Ft értékben, a tanácsadással együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
• Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele, legfeljebb 10 millió Ft értékben
• Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el
• Projekt-előkészítés, a projekt összköltségének legfeljebb 5%-át érheti el

Pályázók köre:
Mikro-, kis- és középvállalkozások,
– amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt (beszámoló), teljes üzleti évvel;
– amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben legalább 3 fő volt;
– a projekt összes költsége nem haladhatja meg az utolsó lezárt üzleti év szerinti árbevétel összegét.

Fenntartási időszak eredményességi mérése:
Fenntartási időszak 3 év. Az összköltség maximum 70%-át elérő visszatérítendő támogatás (VT), a támogatott projekt megfelelő teljesítése, valamint az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá.

Eredményesség-mérésre egy alkalommal kerül sor a benyújtott projekt esetében (a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év, amely az 1. Projekt Fenntartási Jelentésben kerül ellenőrzésre)

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: 24 hónap
Előleg igénylése: A támogatás 100%-a, maximum 629,3 millió Ft.
Önerő: A kapott támogatáson felüli saját forrással kell rendelkezni.

A projekt területi korlátozása: országosan elérhető, kivéve Budapest
A megvalósítási helyszínnek 60 nappal a támogatási kérelem beadását megelőzően kell bejegyzésre kerülnie.

Magyarország Európai Uniós tagságának negyedik költségvetési időszakában (2021-2027) a források lényeges része gazdaságfejlesztési célokat szolgál. Ez a tény jelentős kihívást és egyben óriási lehetőséget jelent a versenyszféra szereplői számára. Munkánkat pedig megkönnyíti egy olyan partner, aki jól ismeri az Európai Unió döntési mechanizmusait és a támogatások elosztásának hazai rendszerét.

A LIBRA CSOPORT PÁLYÁZATÍRÓ PARTNERE: A VANESSIA KFT.

A Vanessia Kft. 20 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. A cég a 2021-es pályázati szezon elejére közel 4.800 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vett részt.

Szakembereik a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig az ügyfelek segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában 90% feletti sikeraránnyal dolgoztak.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A pályázattal kapcsolatos további információért kérjük, írjon az ertekesites@softc.hu e-mail címre vagy hívjon minket:
Sáfár Katalin, vezérigazgató-helyettes +36 20 771 0873
Csáji Csaba, vezérigazgató-helyettes +36 20 934 1187

Kérdéseikkel forduljanak akár közvetlenül a pályázati tanácsadó partnerünkhöz:

Bujdosó Ilona
vezető tanácsadó – Vanessia
+36 1 319 2707 / 109-es mellék
+36 20 400 44 19
ilona@vanessia.hu