VKSZ

VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

Áttekintés

A Veszprémi Önkormányzat 2007-ben összevonta a Veszprémi Kommunális Rt.-t és a Hőforg Kft.-t, melyet „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. néven jegyeztek be. A részvénytársaságon belül a hőszolgáltatási igazgatóság látja el Veszprém város területén a távhőtermelés és a távhőszolgáltatás műszaki szakági feladatait.

TEVÉKENYSÉG

Közüzemi szolgáltatás

ALKALMAZOTTAK SZÁMA

342 fő

ÉVES ÁRBEVÉTEL

3749,29 M Ft (2019)

RENDSZER

LIBRA11 Integrált Vállalatirányítási Rendszer

BEVEZETÉS ÉVE

2004

FELHASZNÁLÓK SZÁMA

45 fő

A folyamat

Az együttműködés lépései

04 LÉPÉS

1
01. Felismerés
A Hőforg Kft.-nél korábban alkalmazott különálló rendszerekben az adatok kézi feladások útján kerültek egyik programból a másikba. A szigetszerű rendszerek alkalmazása megnövelte a hibalehetőségeket és a nem konzisztens adatok létrejöttét. Ezért szükségük volt egy biztonságos megoldásra, amely a jogosultságok kialakításával maximális védelmet nyújt az ügyvitel, valamint az ellenőrizhetőség terén.
2
02. Kiválasztás
A vállalat azért döntött az akkor még LIBRA4GA Integrált Vállalatirányítási Megoldás mellett, mert a rendszerben a legmagasabb szinten biztosított az adatok védelme. A hozzáférési jogosultság kialakítása személyhez rendelten történik, és a beállításokat csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező személy változtathatja meg. A programban minden bevitt adathoz a rendszer automatikusan hozzákapcsolja az adat rögzítőjének vagy módosítójának azonosítóját és a hozzá tartozó időpontot.
3
03. Bevezetés
Az alaprendszer nyújtotta nagyfokú biztonságon túl a LIBRA11 TÁVHŐ speciális iparági megoldás legnagyobb előnye a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. számára az ügyfélszolgálati tevékenységek széles körű támogatása akár számlázási alapadatok, akár az ügyféllel kapcsolatos egyéb információk tekintetében (levelek, részletfizetés, kintlévőség kezelése). A részvénytársaságnál bevezetett és alkalmazott LIBRA Integrált Vállalatirányítási Rendszer nagymértékben segíti, gyorsítja a szervezetek gazdálkodási folyamatait, kihasználva a LIBRA teljes funkcionalitását, így a rendszer a hulladékszállítási díjszámlázási, városgazdálkodási és szervizelési feladatokat is teljes körűen ellátja.
4
04. A VKSZ mint ügyviteli szolgáltató
A VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a LIBRA11-ben nem csak a saját ügyviteli-számviteli feladatait látja el, hanem kihasználva saját hardver és humán kapacitásait, szoftverismeretét és a további LIBRA11 példányok kedvező licencelési feltételeit, más, a Veszprémi Önkormányzat tulajdonában lévő társaságoknak is nyújt ügyviteli-számviteli szolgáltatásokat. A különböző példányok ugyanazon a szerveren, ugyanabban az adatbázisban vannak, a felhasználók belépéskor döntik el, hogy melyik társaság „Librájában” szeretnének dolgozni.
A VKSZ kihasználva a további LIBRA11 példányok kedvező licencelési feltételeit,
más társaságoknak is nyújt ügyviteli-számviteli szolgáltatásokat.

VKSZ

Bevezetett modulok

MÉRLEG

főkönyv vezetése, beszámolók készítése, adatszolgáltatás

LIKVID

pénzügyi nyilvántartások vezetése

KASSZA

házi- és valutapénztári modul

SZÁMLA

értékesítő és számlakészítő modul

ÁLLÓ

tárgyi eszköz modul

ANYAG

készletgazdálkodási modul

INVEST

beruházáskezelési modul

TOTAL

hulladékszállítási díjszámlázás és ügyfélszolgálat modul

TÁVHŐ

távhő szolgáltatási modul

CITY

városgazdálkodási modul

SZERVIZ

karbantartási modul

INFOCENTER XL

vezetői információk

Próbálja ki rendszereinket, és szerezzen rólunk első kézből tapasztalatot!