DÉLÚT

DÉLÚT Építő és Bányászati Kft

Áttekintés

1988-ban alakult magántulajdonú családi vállalkozásként, majd 1996-tól korlátolt felelősségű társasággá alakult. A kezdetben homokbánya-műveléssel, szóródó tömegáruk fuvarozásával, rakodásával, földmunka-gépekkel történő munkavégzéssel foglalkozó cég mára a térség meghatározó földműépítő társaságává fejlődött. A vállalkozás útépítési és mélyépítési tevékenységet, rekultivációs munkákat, külszíni építőanyag bányászatot és közúti szóródó árufuvarozást és szállítást folytat.

TEVÉKENYSÉG

út- és autópálya építés, földmunka, útkarbantartás

ALKALMAZOTTAK SZÁMA

163 fő

ÉVES ÁRBEVÉTEL

4 293,28 M Ft (2012)

RENDSZER

LIBRA3s Integrált Ügyviteli Rendszer

BEVEZETÉS ÉVE

2011

FELHASZNÁLÓK SZÁMA

10 fő

A folyamat

Az együttműködés lépései

03 LÉPÉS

1
01. Felismerés
A korábban használt vállalatirányítási rendszerben az információk átláthatatlanok voltak, azokat nem sikerült a kívánt formában kinyerni a társaságnak. Ez nehezítette a kollégák munkáját. Időközben egy egyszerű dokumentumkezelő iránt is felmerült az igény. Ahhoz, hogy orvosolják ezeket a problémákat elkezdtek egy új, integrált vállalatirányítási rendszert keresni.
2
02. Kiválasztás
A társaság két másik integrált vállalati rendszert is használt együttesen már korábban a bérszámfejtésre és menetlevél-nyilvántartásra, szállításra, valamint a szakmai tervezésre, így fontos volt számukra, hogy az iktatásra és pénzügyi-számviteli feladatok ellátására kiválasztott program képes legyen ezekkel együttműködni. A LIBRA pedig elkészítette számukra az első webes felületen is elérhető Iktató ügyviteli szoftvert.
3
03. Bevezetés
A törzsadatokat is tartalmazó LIBRA3s ügyviteli szoftver a két korábbi vállalatirányítási rendszerhez kapcsolódva került bevezetésre, amelyek feladásokkal kapcsolódnak egymáshoz. A három különálló integrált vállalatirányítási rendszer estében a LIBRA3s ügyviteli szoftver lett a törzsadat gazda. A háttérben kiépített kapcsolatoknak megfelelően elektronikus úton közlekednek a rendszerek között a tervezett és tényleges adatok, valamint a munkaszámos teljesítmény-felosztás. Még zajlottak a megbeszélések és fejlesztések, amikor már a LIBRA vállalatirányítási rendszer oktatása megkezdődött. Ennek köszönhetően meglehetősen rövid idő alatt, körülbelül három hónap leforgása alatt zajlott le a LIBRA integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése és oktatása. Ezzel párhuzamosan a Délút Kft. 6 munkatársa az I. félév adatait a nyitótól kezdve 6-7 különálló gazdasági társaságra manuálisan rögzítette be a LIBRA ügyviteli szoftver rendszerébe. Ennek köszönhetően a féléves „Mérleg” adatokat július végével már ki lehetett nyerni a programból.
Meglehetősen rövid idő alatt, körülbelül három hónap leforgása alatt zajlott le
a LIBRA ügyviteli szoftver bevezetése és oktatása.

DÉLÚT

Bevezetett modulok

MÉRLEG

főkönyv vezetése, beszámolók készítése, adatszolgáltatás

LIKVID

pénzügyi nyilvántartások vezetése

PÉNZTÁR

házipénztár kezelése

SZÁMLA

értékesítés és számlakészítés

TÁRGYI

eszközök nyilvántartása

KÉSZLET

készletnyilvántartás

KONTROLLING

dinamikus vezetői táblák

IKTATÓ

iktató

Próbálja ki rendszereinket, és szerezzen rólunk első kézből tapasztalatot!